TÝM BĚLÉ POD PRADĚDEM UKOŘISTIL FORMELA CUP 2019

V pátek 22. března se uskutečnil v Javorníku 26. ročník Formela Cupu – Memoriálu Romana Mroska, tradičního fotbalového turnaje pro žáky 1. stupně základních škol. Vítězem se stal tým z Bělé pod Pradědem, který tak poprvé v historii vystoupil na stupínek nejvyšší.

Jako již tradičně hostila Formela Cup javornická sportovní hala, která vytvořila malým fotbalistům a fotbalistkám perfektní zázemí. Základní část rozdělila dvanáct účastníků turnaje na dvě skupiny, ze kterých postoupily vždy dva nejlepší týmy. Ve skupině A první dvě místa obsadila družstva Bělé pod Pradědem a Javorníku, těsně pod postupovými příčkami skončil dobře hrající tým Mikulovic. Ve skupině B byl boj o postupová místa také velmi vyrovnaný, v posledním hracím kole se na první dvě příčky prodrali hráči České Vsi a Jeseníku, čímž tak těsně za sebou nechali hráče z Vápenné.

Boje o medaile byly vyrovnané, obě semifinále skončili nejtěsnějším rozdílem jedné branky, když tým Bělé porazil úřadující šampiony z Jeseníku a domácí tým z Javorníku vyřadil ve skupině suverénně hrající družstvo České Vsi. V boji dvou poražených semifinalistů si vedli lépe hráči České Vsi, kteří tak obsadili bronzovou příčku. Největší drama pro diváky si malí fotbalisté schovali až na závěr. Finálový zápas dospěl po nerozhodné základní hrací době až do prodloužení, ve kterém nakonec o vítězi rozhodl nejlepší hráč turnaje Jakub Hradil. Hráči z Bělé pod Pradědem si tak mohli poprvé na cestu domů zabalit také putovní pohár za vítězství v turnaji.  

Formela Cup si od roku 1994 vydobyl pevné místo ve sportovním kalendáři jesenického regionu, za čímž stojí každoroční úsilí velkého množství lidí. Letos je potřeba kromě týmu organizátorů a ZŠ Javorník poděkovat také sponzorům turnaje, kterými byli Woox, Adrenalin park Česká Ves a Tomáš Kazár.

Semifinále:
BĚLÁ POD PRADĚDEM – JESENÍK 1:0 (Hradil)
JAVORNÍK – ČESKÁ VES 1:0 (Bulguris)

O 3. místo:
ČESKÁ VES – JESENÍK 2:0 (Lašák, Černoch)

Finále:
BĚLÁ POD PRADĚDEM – JAVORNÍK 1:0 po prodl. (Hradil)

ZÁPASY O UMÍSTĚNÍ:
Semifinále:
BĚLÁ POD PRADĚDEM – JESENÍK 1:0 (Hradil)
JAVORNÍK – ČESKÁ VES 1:0 (Bulguris)
O 3. místo:
ČESKÁ VES – JESENÍK 2:0 (Lašák, Černoch)
Finále:
BĚLÁ POD PRADĚDEM – JAVORNÍK 1:0 po prodl. (Hradil)