28. ROČNÍK: POHÁR PUTUJE DO ČESKÉ VSI

V pátek 24. března se uskutečnil v Javorníku 28. ročník Formela Cupu – Memoriálu Romana Mroska, který se od roku 1994 pevně zabydlel mezi významnými sportovními událostmi v regionu. V letošním roce se na nejvyšší stupínek postavil tým z České Vsi, který za posledních sedm ročníků ukořistil již třetí vítězství na turnaji.

Letošního ročníku turnaje pro žáky prvního stupně základních škol na Jesenicku se zúčastnilo 12 týmů. Boje v základních skupinách byly napínavé, o druhém postupovém místě z obou skupin se rozhodlo až na poslední chvíli. Ve skupině B si postup ve svém posledním zápase zajistil tým Žulové, který tak jen o bod předstihl Zlaté Hory a o dva body Bernartice. Ve skupině A se výborně prezentoval tým Lipové-lázní, kterému po třech jednoznačných vítězstvích jen těsně unikl postup do semifinále. Mezi hlavní tahouny Lipovských patřila dvojice František Švenda a Matyáš Dolejší, kteří se dělili o druhé místo v kategorii nejlepšího střelce turnaje.

Vyřazovací část nabídla čtyři vyrovnané zápasy. Ve skupině suverénní Javorník dvakrát těsně prohrál a na medaili nedostáhl. V boji o třetí místo domácí tým prohrál s Vidnavou na pokutové kopy, které Vidnavským vychytal nejlepší brankář turnaje Justin Červenka. Souboj o příčku nejvyšší pak svedl obhájce titulu z Žulové a tým České Vsi. V zápase se gólově prosadil jak nejlepší střelec turnaje Vojtěch Šarman ze Žulové, tak nejlepší hráč Filip Oravec z České Vsi. Ten se dvěma góly zasloužil o vítězství České Vsi, pro kterou to tak bylo již historicky třetí vítězství na turnaji.


Závěrem patří velké poděkování všem organizátorům turnaje a Základní škole Javorník, bez jejíž pomoci by nebylo možné turnaj uspořádat.  

Semifinále:
ČESKÁ VES – VIDNAVA  2:0 (Oravec F., Růžička A.)                                 
ŽULOVÁ – JAVORNÍK  1:0 (Šarman V.)                                           

O 3. místo:
VIDNAVA – JAVORNÍK  1:1 na PK 1:0 (Bihari L. – Kovačík J.)             

Finále:
ČESKÁ VES – ŽULOVÁ  3:1 (Oravec F. 2, Růžička A. – Šarman V.)

Celkové pořadí:
1.místo - ZŠ ČESKÁ VES  
2.místo  - ZŠ ŽULOVÁ
3.místo  - ZŠ VIDNAVA  

  

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ:
Nejlepší hráč: Filip Oravec (ZŠ Česká Ves)
Nejlepší střelec: Vojtěch Šarman (ZŠ Žulová) – 9 branek
Nejlepší brankář: Justin Červenka (ZŠ Vidnava)