VE 29. ROČNÍKU TURNAJE ZVÍTĚZIL TÝM JESENÍKU, B. NĚMCOVÉ

V letošním roce Formela Cup – Memoriál Romana Mroska oslavil 30 let své existence, jeho 29. ročník se jako již několik posledních let uskutečnil v javornické sportovní hale. Vítězem tohoto ročníku se stal tým Jeseníku, B. Němcové, který prošel turnaj bez obdržené branky.

Letošního ročníku turnaje pro žáky prvního stupně základních škol na Jesenicku se zúčastnilo rekordních 15 týmů. Ty spolu svedly lité boje o postup do vyřazovací části. Nejdále se pak dostaly čtyři týmy – každý s trochu jiným příběhem. Mužstvo Lipové-lázní vynikalo perfektní obranou a hráči, kteří se na hranici sebeobětování i vrhali do střel, aby zabránili gólu. Tým Mikulovic se snažil svou verzí stylu tiki-taka rozebrat soupeře od vlastní branky. Domácí Javorničtí svým bojovným výkonem s podporou hlediště procházeli turnaj bez porážky až do finále, kde je zastavil tým Jeseníku, B. Němcové, který svým skvělým týmovým výkonem udolal všechny soupeře a na konci dne se tak mohl radovat z vítězství v turnaji. Putovní pohár jim předal Petr Ševčík, aktuálně hráč Slavia Praha, český reprezentant a fotbalista, který Formela Cup zvedl nad hlavu v roce 2004 s týmem Supíkovic.


Závěrem patří velké poděkování všem organizátorům turnaje a Základní škole Javorník, bez jejíž pomoci by nebylo možné turnaj uspořádat.  

Semifinále:
JESENÍK, B. NĚMCOVÁ – LIPOVÁ-LÁZNĚ 2:0 (Till, Mikulík A.)
JAVRONÍK – MIKULOVICE 2:2 PK 2:1 (Žiga, vlastní – Mrlina M., Sedlář)          

O 3. místo:
MIKULOVICE – LIPOVÁ-LÁZNĚ 1:0 (Sedlář)                           

Finále:
JESENÍK, B. NĚMCOVÉ – JAVORNÍK 1:0 (Miča)