MALÍ FOTBALISTÉ Z ČESKÉ VSI VYHRÁLI FORMELA CUP

V pátek 24. března se uskutečnil 24. ročník Formela Cupu – Memoriálu Romana Mroska, tradičního fotbalového turnaje pro žáky 1. stupně základních škol. Vítězem se stal tým z České Vsi, který tak získal během posledních tří ročníků pohár již podruhé.

Stejně jako poslední dva ročníky hostila Formela Cup javornická sportovní hala, která vytvořila malým fotbalistům a fotbalistkám perfektní zázemí. Po úvodním slovu starosty města Javorníku Jiřího Jury odstartovala skupinová fáze turnaje, která byla letos velmi vyrovnaná, o postup se bojovalo do posledních zápasů. Ze skupiny měl dobře našlápnuto tým Mikulovic s nejlepším střelcem turnaje Adamem Slámou, jenže vyřazovací zápasy jsou nevyzpytatelné - Mikulovičtí ztroskotali na týmu Žulové, který poslal do boje o medaile gól brankáře Matěje Kozuba přes celé hřiště. Za medailovými branami letos opět skončil tým Jeseníku, kterému se nedaří navázat na období z let 2007 až 2014, kdy jesenické týmy ovládly 7 z 8 ročníků. Speciálním hostem letošního ročníku byl tým z polského Opole, který se zařadil mezi nejlepší týmy, ale nakonec zůstal těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě po porážce od bronzové Žulové. Ve finále se pak potkaly týmy Vidnavy a České Vsi. Družstvo České Vsi se brzy dostalo do vedení a to udrželo i po dramatickém závěru, kdy Vidnava neproměnila nařízený pokutový kop. Vidnava se tedy musela stejně jako loni spokojit s druhým místem, naopak tým České Vsi získal za poslední tři ročníky pohár již podruhé.

Formela Cup si za dobu své existence vydobyl pevné místo ve sportovním kalendáři jesenického regionu, za čímž stojí každoroční úsilí velkého množství lidí. Letos je potřeba kromě týmu organizátorů a ZŠ Javorník poděkovat za vystoupení tanečnímu kroužku HULA-HOP pod vedení Dagmar Bury a také sponzorům turnaje, kterými byli Woox a Adrenalin park Česká Ves.

VIDEO Z TURNAJE

Podrobné výsledky